16 дни протести в София, мятаха пъдпъдъчи яйца по Министерския съвет

Бусът с озвучителната техника за демонстрацията не е допуснат в София

24.07.2020 | 18:36 Редактор: Ивет Арабова

16 ден на недоволство под прозорците на властта. Исканията на протестиращите остават непроменени. Пред сградата на президентството хората вече се събраха но камионът с озвучителната техника все още липсва. Бусът е бил спрян за проверка от ДАИ, номерата му са свалени и не е допуснат в София.

"Час и половина не са пускали камиона, защото проверявали в системата на ДАИ нещо. Преди малко са му свалили номерата, не го допускат в София", каза един от организаторите на протеста пиар експертът Арман Бабикян.

"Не ме устройва тази промяна на министри, очаквам оставка на целия кабинет", каза един от демонстрантите.

Протестиращите хвърляха пъдпъдъчи яйца по сградата на Министерския съвет. Цялата фасада на сградата е изцапана. Протест се провежда пред БНТ, а по-рано демонстрация имаше и пред Народното събрание.

В последните вечери протестите прерастват в шествия и блокиране на кръстовища. Снощи при инцидент момиче е откарано в "Пирогов" с болки в крака. Все още няма яснота дали то е било прегазено, случаят се разследва.

Отзвук от случващото се в страната ни има в много от европейските медии. ДПА и редица германски издания пишат за политическата ситуация в страната. "Politico" също обобщи събитията в страната, а австрийската обществена телевизия излъчи репортаж от протестите в София.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Съединението прави с
преди 3 години
Не трябва да се предаваме! Това с камиона са бели кахъри... тъжното е че народа не сме единни....голяма част са им втълпили че протестите са червени!Българи не се подавайте, протестира се против цялата система....стига БСП,ГЕРБ,СДС....доказаха го че всичко е да ни делят и манипулират!Народе Събуди се ! Сигнализирай за неуместен коментар