Глас от "Воля": Хората от протестите управляват държавата

"Когато БСП управлява, довеждат държавата до катастрофа", каза Пламен Христов

23.07.2020 | 21:53 Редактор: Искра Ангелова

"Ремонтът" на кабинета "Борисов 3" започна. Пет министерски оставки подписа министър-председателят Бойко Борисов, а от "Воля" смятат, че трябвало да се заложи на по-експертни хора.

"Няма никакво значение дали ние, дали ГЕРБ, БСП, дали министър-председателят е доволен от това, което се прави в момента - хората са навън и протестират. В една такава ситуация народът сам определя бъдещето си и сам определя как да бъде управляван", каза депутатът от "Воля" Пламен Христов за "Денят ON AIR".

Той посочи, че в момента хората от протестите управляват държавата.

"Няма значение дали ние сме доволни, важно е хората да бъдат доволни. Ние ще го разберем още тази вечер от протестите, които започнаха. Очаквам оценката на народа за действията на правителството и управляващите. Естествено, ние имаме своята собствена политическа оценка на партия "Воля". Оценката е, че трябваше да се заложи на по-експертен кабинет с повече лица, които са с висока експертиза и не толкова обременени от минали управления", допълни депутатът.

Според него новият кабинет трябва да се концентрира върху две основни неща - минимизиране на щетите от коронакризата и провеждане на честни и прозрачни избори.

"Във "Воля" разполагаме с доста експерти и хора с доста висок образователен ценз и много опит. Така че беше логично ние да очакваме, че някой ще се обърне към нас, за да предоставим хора, които да помагат. Това не се случи", коментира още Пламен Христов.

Той е категоричен, че рано или късно до хора от тяхната партия ще се опре и добави, че техни поддръжници са част от протестиращите.

"Ние винаги сме готови за нови избори. Това, което ние бихме направили, определено не е отстъпване на властта в ръцете на БСП. Всеки път, когато държавата е управлявана от тях, или довеждат страната до криза, или държавна катастрофа", категоричен е депутатът от "Воля".

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК