Нотев: Предсрочни избори? Ще доведат до тежка политическа криза

Според него общество не е готово да изведе обединяваща идея

22.07.2020 | 21:58 Редактор: Ралица Братанова

Предсрочни избори на този етап биха добавили към здравна и социална криза в страната, както и тежка политическа. Това заяви депутатът от "Атака" Явор Нотев в студиото на "Денят ON AIR".

"Дали експертен кабинет е решение на проблема, дали това ще е приемливо за гражданите, които се намират навън и поставят въпроса със сериозна острота, предстои да разберем", допълни той.

Според него самото пристъпване към търсене на отговор на исканията на протестиращите означава, че има чуваемост и съобразяване с обществения натиск.

"За да бъдат хората на улицата, това означава, че търпението им е изчерпано. Бяхме свидетели на стръмно покачващ се рейтинг на изпълнителната власт и актив, който беше проигран изключително евтино впоследствие. Работа на правителството и отговорните държавни мъже беше да запазят спокойствие", коментира Нотев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му извънредните избори се превръщат в цел, която обединява призивите на хората от площадите, но не може да се говори за никакво решение.

"Отхвърлянето на всички не може да бъде път. Първо, партиите не са готови, но и самото ни общество не е готово да изведе обединяваща идея и национално значима и отговорна цел", категоричен бе той.

Нотев допълни, че призивът за надпартийност е разумен и няма друго решение на проблема.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК