Лицето на недоволството в Бургас - в над 50 протеста за 10 години

Асен Бонджев е израснал е в Унгария, една година е живял в САЩ

22.07.2020 | 13:56 Редактор: Искра Ангелова

Кое е лицето на протестите в Бургас? Асен Бонджев - живял е в чужбина, но сега е в родината. Затова всяка вечер е със съгражданите си на площада. Той беше и пред т.нар. лятна резиденция на Ахмед Доган. 

Завършил е немската езикова гимназия в Бургас и "Право" в Бургаския свободен университет. Израснал е в Унгария, една година е живял в Съединените щати, следвал е в Германия. 

Казва, че сега лицата на протестите са различни от тези преди години - на улицата са млади и образовани хора.

"Знаете, че по време на нашето Възраждане, двигателите, моторите на възраждането, са били хора, които са получили образование отвън и са внесли добрите практики - това, което са видели", сподели Асен.

Той казва, че за 10 години е бил на над 50 протеста в цялата страна и не спира да мечтае в страната ни да има гражданско общество.

"Много е важно хората да разберат, че всичко зависи от тях. Опитват се да ни го втълпят вече толкова години, че ние сме малка страна, малка нация, малки хора със смачкано самочувствие, незначителни", допълни той.

И за да накара младите да повярват, че не са невидими в собствената си страна, ги повежда до охраняемия плаж пред резиденцията, свързвана с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Кани ги и на пикник пред резиденцията.

Асен носи името на дядо си - почетен гражданин на Бургас, направил най-дългото околосветско плаване в българската история.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
2 rate up comment rate down comment 0
Асен Бонджев
преди 3 години
Майка ми се казваше Станка Стайкова, а не Станка Бонджева, както твърди трола от коментар 1. Можете да си правите изводи за останалите коментари... Сигнализирай за неуместен коментар
3
32 rate up comment rate down comment 2
Бонджев
преди 3 години
Не се вживявай на водач, какъвто не си!В България има гражданско общество, но ти понеже почти не си живял в България, няма как да знаеш!Я си заминавай било в Унгария, САЩ или Германия и протестирай там!Явно и от Немската гимназия в Бургас излизат ***!Отивай да работиш истинска работа, но явно новата професия ПЛАТЕН ПРОТЕСТЕР те задоволява!***! СРАМИШ БУРГАС! Сигнализирай за неуместен коментар
2
32 rate up comment rate down comment 1
Kiko
преди 3 години
Ти злобен смешнико,как смееш да съдиш хората...тоя такъв,оня такъв... Ами ти кой си ве ***.Виж себе си първо,пък тогава съди хората нещастнико Сигнализирай за неуместен коментар
1
36 rate up comment rate down comment 3
Асен
преди 3 години
Асенчо е изкарал пачка освен за флагман и за реклама в други медии.Асенчо е от новата порция готови да продадат душите си и съгражданите си за пари и власт. Няколко пъти съм го гонил от протести през 2012 и 2013. Син на нотариус Станка Бонджева, мир на праха й. Родителите са му оставили доста имоти и финансови ресурси ама той не та не иска да е във власта. Гледа Коцето Бачийски в очите като вярно куче.Не го е изкарал глада и желанието за промяна пред хората.Изкарала го е алчноста и властта ... Сигнализирай за неуместен коментар