Психолог ще работи с насилваното 3-годишно дете от Перник

Предстои и смяна на личния му лекар,

22.07.2020 | 19:24 Редактор: Ралица Братанова
Психолог ще работи с насилваното 3-годишно дете от Перник

3-годишното дете от Перник, което стана жертва на физическо насилие, ще получава психологическа подкрепа от следващата седмица. Целта е да бъдат преодолени нанесените му травми.

Предстои и смяна на личния му лекар, тъй като настоящият е в София. От Дирекция "Социално подпомагане" (ДСП) в Перник ще настояват момиченцето да бъде прегледано от ортопед или друг специалист при необходимост, съобщават от социалното министерство.

Детето е временно настанено в приемно семейство и се посещава ежедневно от социални работници. Вече трети ден ДСП и Отдел "Закрила на детето“ търсят роднини и близки от разширения семеен кръг, които да полагат грижи за него. Такива бяха идентифицирани в София и Дупница.

Част от тях не бяха намерени на адресите, посочени в базата данни на Агенцията за социално подпомагане. Няма и изразено желание близък или роднина да поеме грижите по отглеждането и възпитанието на 3-годишното момиченце, нито е търсена информация за неговото състояние и местонахождение.

В същото време социалните работници са в готовност да започнат срещи между бащата и детето. Поради това, че тече досъдебно производство, в момента той не може да полага грижи за момичето, но е изявил желание да го прави. За целта ще трябва да посещава социална услуга за повишаване на родителския си капацитет. Бащата има и по-голяма дъщеря, родена през 2015 г., която се отглежда от майката и която не е виждал в последната една година.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 

1
0 rate up comment rate down comment 0
аз
преди 3 месеца
Искаме да има публичност за това дете. Кажете ни как се чувства без майката. Въобще как е това дете изведнъж само с непознати.Бащата дали го вижда .Не ни дръжте в неведение.Мъчно ни е за детето. Сигнализирай за неуместен коментар