Подписаха концесията на летище София в присъствието на Борисов

Премиерът: С такива европейски партньори съм убеден, че България ще върви напред

22.07.2020 | 14:55 Редактор: Тодор Петров

Премиерът Бойко Борисов присъства на подписването на договора за концесия на летище София и заяви, че то е показателно за това, че нашите европейски партньори са добре дошли в България.

Процедурата за концесионер бе спечелена от консорциум "Соф Кънект", с летищен оператор "Мюнхен", в който участват немски, френски и австрийски компании. Инвестициите на концесионера ще бъдат в размер на не по-малко от 608 милиона евро за срока на концесията, който е 35 години.

"С такива европейски партньори съм убеден, че България ще върви напред. Надявам се, че летище София ще продължи да работи като едно от най-добрите в региона", подчерта Борисов.

"Подписването на концесионния договор за летище София е показател за устойчивото развитие на България", заяви от своя страна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. 

"Доказахме, че България е атрактивна страна, която може да привлича първокласни инвеститори. За нас е важно летище София не просто да бъде един актив, в който да се инвестира, а да е врата на България към Европа и света", изтъкна министър Желязков.

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК