БСП иска от Гешев доклад със свършеното от него до момента

"Трябва да бъде разгледан в зала", настоя социалистът Антон Кутев

22.07.2020 | 13:15 Редактор: Тодор Петров

Депутати от БСП внасят проект за решение, с което настояват главният прокурор Иван Гешев да изготви доклад, с който да отчете пред парламента свършеното от него от началото на мандата му.

"Главният прокурор трябва да изготви доклад за това как се изпълняват законите за държавата през този период – от януари до юли, включително. Този доклад трябва да бъде внесен в Народното събрание, като изрично подчертавам, че предложението включва докладът да бъде разгледан в зала", коментира социалистът Антон Кутев.

Според депутата от левицата, целта на тази процедура е да се изясни какви точно са правомощията на ръководителя на държавното обвинение, както и да стартира обществен дебат за това какви всъщност трябва да бъдат.

От БСП се надяват докладът да доведе до политическо и публично обсъждане на правомощията на прокуратурата и взаимодействията и с действащото законодателство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 3 години
Абе размазано такова не се бърка с пръчка бе! Каскет земи обухай за далавери некой социалист, шеф на агенция или служба . После им дай отчета да четат. Сигнализирай за неуместен коментар