Протестите в страната и в чужбина не стихват, категорични са в исканията си

В Брюксел демонстрацията съвпадна със срещата на лидерите на ЕС

19.07.2020 | 21:35 Редактор: Ивет Арабова

За пореден ден във Варна се проведе шествие по централните улици на морската столица. Хората са категорични, че няма да се откажат, докато не бъдат изпълнени исканията им. 

Протест имаше и в Благоевград. Десетки изразиха недоволството си в близост до пътя за Гърция, но до затварянето му не се стигна. "Ние се обявяваме категорично против всички, не само Бойко, а и е време всички да си заминат до един", смята Людмила Манова.

Подобна пътна блокада вчера имаше и в Кресна. Водач на джип се е опитал да премине през протестиращите, но бил спрян от полицията. Джипът е бил управляван от кандидата за кмет на Кресна от ГЕРБ Милчо Караджов. 

"Човекът имаше как да мине, обаче реши явно да ни изчака ние отново да спрем движението и тогава реши да минава, спря колата пред нас и започна да подава рязко газ", обясни Стефан Делиов.

Протести има и зад граница. Около 150 българи излязоха на протест пред консулството ни във Франкфурт. Наши сънародници в Дания и Австрия също подкрепиха протестиращите в страната. 

Недоволни се събраха днес и в Брюксел. Протестът съвпадна със срещата на върха, в която участва и премиерът Борисов. Сънародниците ни настояха за оставка на правителството и главния прокурор. Вчера в подкрепа на демонстрациите у нас българи се събраха пред консулството ни в Ню Йорк.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ЯДОСАНА ДЕВОЙКА
преди 3 години
Ние девойките искаме БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД НА ВСЕКИ ПО 6000 ЕВРО/месец в България и в чужбина и по целия свят. И ако може и по една яхта на всеки. И ако може и по един остров в тропиците да дадете на по добрите от нас. Със обслужващ персонал естествено. Ако не изпълните исканията ни ще протестираме докато ги изпълните. Благодаря. :-) Сигнализирай за неуместен коментар