Изключително разпилян парламент при предсрочни избори?

Коментар на политическия психолог проф. Антоанета Христова 

16.07.2020 | 21:40 Редактор: Тодор Петров

Вицепремиерът и министър на отбраната - Красимир Каракачанов, заяви, че има два варианта - или ново правителство в рамките на този парламент и това мнозинство, със или без сегашния министър-председател, или предсрочни избори. 

Политическите сценарии се променят с всеки час, а най-възможните от тях коментирахме с политическия психолог проф. Антоанета Христова в предаването "Денят ON AIR".

Тя е на мнение, че в сложната ситуация има две страни. От едната са хората, които са на улицата и виждат всичко в бяло-черната гама. Трудно може да бъдат убеждавани и това прави ситуацията много трудна. От другата страна е управленската конфигурация, която трябва да намери път, който да запази достойнството на управляващите. 

"Има видим дефицит в способността да отчетат социалните, икономически и психологически проблеми след ковид кризата и реакцията на обществото. Редовните парламентарни избори са само след 6-7 месеца. Патриотите не може да не оценяват необходимостта да използват този период по възможно най-добрия начин за себе си. Опитват се да влязат в управленска конфигурация, която ще даде перспектива за тях", заяви проф. Христова пред Bulgaria ON AIR

Според нея при експертен кабинет или служебно правителство хората извън страната ще са постигнали своя резултат - Горанов и Борисов да не бъдат в управлението.

Политическият психолог оправда липсата на необходимост от предсрочни избори с предположението, че ще имаме изключително разпилян парламент, който ще се състои от партии, които няма да могат да си говорят.

"Хората са на бяло и черно, на добро и лошо. Такива хора не могат да седнат на една маса и да си подадат ръка. Следва кратко правителство, големи скандали и липса на перспектива", прогнозира проф. Христова.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК