Извънредно: Управляващите няма да подават оставка!

Ще има промени в кабинета след вота на недоверие

16.07.2020 | 09:53 Редактор: Ралица Братанова

Трусовете в държавата не стихват, правителството обаче е твърдо решено да завърши управленския си мандат. Новината дойде след коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени" патриоти. 

Оставките на министрите на финансите, икономиката и на вътрешните работи са депозирани, но гласуването им ще бъде другата седмица след обсъждане на вота на недоверие. Тогава ще станат ясни имената на новите предложения за министри, както и други кадрови промени. Премиерът направи заявка, че "ремонтът" на кабинета тепърва започва.

"Обсъдихме актуалната ситуация и се обединихме около няколко решения. Премиерът Бойко Борисов свика Съвет на управляващата коалиция заради протестите в търсене на изход от политическата криза", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още вчера сутринта Борисов анонсира срещата с управляващите партньори и обясни, че ще търси съгласие за стабилизиращ план, изход от ситуацията с нестихващите антиправителствени протести и с настояване за оставката на кабинета.

"Коалицията запазва своята стабилност и в този състав продължава управлението до завършването на мандата пред пролетта", заяви Симеонов.

"Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на следващата седмица - обсъждането и отхвърлянето на искането за вот на недоверие, внесен от БСП", допълни той.

Вотът няма да мине, но промени ще има, отсече вицепремиерът и лидер на ВМРО - Красимир Каракачанов.

"България е правова държава и се движим по правила. Депозирани са при мен оставките на тези министри, те бяха при мен, изслушахме ги внимателно, имат голяма подкрепа и са свършили значими неща", подчерта премиерът Бойко Борисов.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
0 rate up comment rate down comment 0
Мразя политици
преди 3 години
Няма оставка пък дори и да се махнат какво те каквото направиха го направиха Този кокал който са захапали е твърде сладък.Незнам вече какво да кажа за тия ***.Единствено чудо може да ни спаси вече. Сигнализирай за неуместен коментар
5
0 rate up comment rate down comment 0
ВОТ
преди 3 години
БСП за кой пореден път подхващат тая игра с вота? Не разбраха ли, че не знаят правилата и винаги тая игра я губят? Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 1
Джо
преди 3 години
Извадиха няколко бушона, за да видят дали напрежението ще падне.Виждат, че си заминават и жертват възлови хора, само и само да останат те. Нито с кротки, нито със сериозни протести смятат да дадат властта. Ще карат така до зимата, после на хората ще им стане студено и няма да се събират много много. Също ще започнат да обявяват високи бройки заразени, за да сплашат хората от струпвания. Комунистите ще яхнат протеста, за да покажат ,че "изразяват" народната воля. Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ще я подадете, ще я подадете... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Не е време за предсрочни избори сега Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
ПЕШО
преди 3 години
БЕЗ БОРБА НЯМА ПОБЕДА. АЗ СЪМ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ НАСИЛИЕТО. НО ТЕЗИ САМО С КРОТКИ ДЕМОНСТРАЦИИ НЯМА ДА ПУСНАТ КОКАЛА И ДА СИ ОТИДАТ.ТЕ ИСКАТ НЯКОИ СИЛНО ДА ГИ ПРИТИСНЕ. Сигнализирай за неуместен коментар