Борисов: Лицата на протестите ще катастрофират държавата

"Идват тежки времена, гротеска е БСП да иска вот на недоверие", заяви премиерът

16.07.2020 | 10:09 Редактор: Искра Ангелова

Трусовете в държавата не стихват, правителството обаче е твърдо решено да завърши управленския си мандат. Новината дойде след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти.

"България е пример за финансова стабилност, страната ни влезе в Банковия съюз и чакалнята на Еврозоната. В първата тройка сме на държавите с най-добри финанси. Вътрешният министър положи огромни усилия - няма неразкрито убийство, няма поръчителство за побой над журналисти и да не е разкрито", обяви премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет.

Той подчерта, че Маринов е полагал огромни усилия за обществения ред, въпреки че стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите в протеста. 

"Емил Караниколов - министърът на икономиката, 3 години способства за повишаване на БВП. Рекорден ръст на инвестициите и рекорд на БВП. Гротеска е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите. От тях нула свършена работа за кризата в Перник", заяви още премиерът.

По думите му България е единствената държава, която отрече пандемията Ковид-19. Предстоят много тежки месеци, броят на заболелите се вдига, изтъкна Борисов. 

"Сега едни хора са недоволни от едно, други - от друго. Като гледам лицата на протестите - познавам ги всичките. Не си представям и държавата да се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено. Убеден съм, те са управлявали. Служебно правителство - абсурд", категорично заяви министър-председателят.

Борисов подчерта, че трябва да се мисли какво ще правим ноември, декември, в чии ръце ще гръмне кризата.

"Ще пострада народът. Да не би да е удоволствие да си премиер? Да не би да е много приятна работа? Кой от тези на площада е по-опитен от нас. Когато моята партия ми поиска действия, аз ги привеждам в изпълнение, затова съм поискал оставките от името на ГЕРБ, не че са лоши, а са сочени само с пръст. Не трябва да се раздвояваме. След вота ако искат, трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа криза и медицинска, която ще се създаде?", попита премиерът.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ами кой ни докара до тежки времена? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Моите финансови резултати са си все същите, а цените са все по-нагоре Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
ПЕШО
преди 3 години
КАК ТАКА СМЕ С НАЙ-ДОБРИ ФИНАНСОВИ РЕЗУЛТАТИ,А СМЕ НАЙ БЕДНИ В ЕС И С НАЙ НИСКИ ЗАПЛАТИ.ЗНАЧ НАЙ- ДОБРИТЕ ФИНАНСОВИ РЕЗУЛТАТИ ОТИВАТ ПРИ МУТРИТЕ. ЗАТОВА ИМА ДЕМОНСТРАЦИИ. Сигнализирай за неуместен коментар