fallback

Извънредно: Управляващите няма да подават оставка!

Ще има промени в кабинета след вота на недоверие

16.07.2020 | 09:53 Автор: Ралица Братанова

Трусовете в държавата не стихват, правителството обаче е твърдо решено да завърши управленския си мандат. Новината дойде след коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени" патриоти. 

Оставките на министрите на финансите, икономиката и на вътрешните работи са депозирани, но гласуването им ще бъде другата седмица след обсъждане на вота на недоверие. Тогава ще станат ясни имената на новите предложения за министри, както и други кадрови промени. Премиерът направи заявка, че "ремонтът" на кабинета тепърва започва.

"Обсъдихме актуалната ситуация и се обединихме около няколко решения. Премиерът Бойко Борисов свика Съвет на управляващата коалиция заради протестите в търсене на изход от политическата криза", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още вчера сутринта Борисов анонсира срещата с управляващите партньори и обясни, че ще търси съгласие за стабилизиращ план, изход от ситуацията с нестихващите антиправителствени протести и с настояване за оставката на кабинета.

"Коалицията запазва своята стабилност и в този състав продължава управлението до завършването на мандата пред пролетта", заяви Симеонов.

"Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на следващата седмица - обсъждането и отхвърлянето на искането за вот на недоверие, внесен от БСП", допълни той.

Вотът няма да мине, но промени ще има, отсече вицепремиерът и лидер на ВМРО - Красимир Каракачанов.

"България е правова държава и се движим по правила. Депозирани са при мен оставките на тези министри, те бяха при мен, изслушахме ги внимателно, имат голяма подкрепа и са свършили значими неща", подчерта премиерът Бойко Борисов.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback