Глас от ВМРО: Много НПО-та взимат пари от чужбина, за да хулят България

Според Красимир Богданов малко сме избързали с отпускането на мерките срещу Ковид-19

08.07.2020 | 21:33 Редактор: Ивет Арабова

Неправителствените организации да декларират дарения над 1000 лева от чужбина. За това настояват от "Обединени патриоти". Според мотивите им такива промени биха допринесли за повече прозрачност. Как НПО-тата харча идващите от чужбина пари? 

"Темата е изключителна важна, бих я оприличил на тази с фалшивите новини. Нямаме яснота от какви фондации от чужбина се финансират НПО-тата. Много по-чист ще е вариантът да знаем кой ги финансира", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

По думите му има много негативни примери на НПО-та, които получават пари от чужбина, за да хулят България.

"Не мисля, че е нарушен диалогът между коалиционните партньори. С достатъчно твърдост и настойчивост успяваме да отстояваме програмата, която сме разписали", обясни той.

Богданов подчерта, че вотът на недоверие от БСП е част от вътрешнопартийните боричкания и "показването на мускули" в навечерието на избора на лидер в столетницата. "Вотът е обречен, няма никакъв шанс да успее. При такава тежка ситуация най-лошият вариант би бил да хвърлим страната в предсрочни избори", отбеляза депутатът от ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него малко сме избързали с отпускането на мерките срещу коронавируса.

"За нас е приоритетен въпрос задължителната детска градина за 4-годишните. Трябва да вървим към това детската градина да е безплатна за всички български деца", посочи събеседникът на Ганиела Ангелова.

Той коментира и случая с конфликта между охранители и лидера на "Да, България" Христо Иванов на плаж близо до парк "Росенец". По-рано днес президентът Радев излезе с изявление, че гардовете от нашумялото видео са служители на НСО.

"Жалко е поведението на тези хора и подигравката с националния флаг. Неприятно разочарован съм. Друг е въпросът доколко НСО трябва да охранява този обект. Чл.18 от Конституцията ясно е разписал кои обекти са частни и кои са изключителна държавна собственост", добави Богданов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК