Почина пациент, избягал от бургаската реанимация, правят аутопсия за Ковид-19

Мъжът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност и с отрицателен бърз тест за коронавирус

07.07.2020 | 13:32 Редактор: Александра Иванова

34-годишен мъж, който избяга от реанимацията на УМБАЛ - Бургас вчера, почина. Пациентът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност. Имало съмнение, че е болен от коронавурис. 

"Той е починал в ранните часове, след като служителите на полицията са го прибрали. Бил е интубиран, влошило се състоянието му", заяви зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас д-р Светлозар Георгиев.

При приемането си в болница той е тестван за Ковид-19.

"Има бърз тест, който е отрицателен. Те затова са преценили колегите от РЗИ, че не е нужно да се прави PCR тест. Смятат, че тестът, който е извършен тук, на наша територия, е достатъчно достоверен", обясни д-р Георгиев.

В болницата обаче коментират, че на пациента не е направен PCR тест, защото не бил здравноосигурен. В късния следобед вчера мъжът от Поморие къса системата си и скача през прозореца на болничната стая. 

"Може би е чул някакви коментари за Ковид и е решил, че се отнасят за негo. Най-вероятно се е притеснил", предполага зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас.

Час и половина по-късно е задържан и върнат обратно в лечебното заведение. 

"Гражданите са били шокирани от това, че са забелязали гол мъж с памперс, който е тичал и се скрил в близките храсти", заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

На мъжа ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 6 месеца
Гол мъж с памперс? Защо пък с памперс.... Сигнализирай за неуместен коментар