Дъждовно начало на седмицата, ще завърши с топло и слънчево време

Ще се развиват мощни дъждовни облаци над югозападните райони 

06.07.2020 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

Над югозападните райони ще се развиват мощни дъждовни облаци, а по Черноморието ще бъде слънчево. Минималните температури в населените места за тази сутрин са от 19 до 23 градуса. Предиобед ще има разкъсани облаци по поречието на Дунав и слънце в останалата част от страната. 

По-късно през деня ще се развиват купести облаци. Следобед ни очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, като по-интензивни ще са над западните и централните райони на страната, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен със скорост до 7 м/с. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 31 до 35 градуса, в северозападните райони и по Черноморското ни крайбрежие - до 29-30. 

Над планините ще има значителна облачност с прегърмявания, главно над Рила, Пирин и над Витоша. А проливни валежи ще има над Стара планина. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде до умерен от изток-североизток със скорост до 7 м/с, в ниските части от изток-югоизток със скорост до 5 м/с . Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 14 градуса, а на 1500 м до - 19-20. 

Във вторник над цялата страна ще има гръмотевичени бури. В сряда отново над планините от Западна България и по Черноморието ще превали. В четвъртък и в петък ще има повече слънце и валежи се очакват в планинските райони. В събота и в неделя ще бъде слънчево и топло.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
И това е едно лято. Не може спокойно да си ремонтира човек. Сигнализирай за неуместен коментар