Полицаите недоволни от работата на 3 дирекции в Министерството

Оплакаха се и от заплащането и отчитането на нощния труд

05.07.2020 | 18:51 Редактор: Искра Ангелова

Вместо на празник, на протест – така служителите на МВР отбелязаха 5 юли. Недоволството им е основно срещу работата на три дирекции в Министерството. 

"Ние в момента не сме на улицата заради пари, ние сме на улицата, защото тези, които трябва да улесняват работата ни, създавайки на практика подзаконовата нормативна уредба на МВР и съветвайки министъра по юридическата страна на проблемите, с които се занимават МВР, не си вършат работата и ни пречат", каза председателят на СФСМВР Валентин Попов.

Най-сериозен проблем служителите откриват в дирекция "Правно-нормативна дейност", която според тях е неспособна да предложи на ръководството адекватни решения, които да защитят икономическите им и професионални интереси. 

"Стигнем ли до тези три дирекции, особено дирекция "Правна" - стигаме до задънена улица. Това пречи на състава да си върши работата, респективно обществото не е доволно от нашата услуга", коментира членът на СФСМВР Димитър Хайтов.

Чрез протеста си служителите на МВР дадоха последен шанс на дирекцията да даде доказателства че ще промени начина и модела на работа. Оплакаха се и от заплащането и отчитането на нощния труд. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Те и консумативи нямат...Изобщо наистина им е трагично положението. Сигнализирай за неуместен коментар