Радев: Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция

"Моите отношения с бизнеса са коренно различни от тези на Борисов", заяви той

04.07.2020 | 16:38 Редактор: Искра Ангелова

Отново политически престрелки между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. При визитата си в Белмекен президентът Румен Радев упрекна премиера Бойко Борисов за комуникацията между властта и бизнеса, справянето с пандемията от коронавирус и опазването на околната среда.

След като вчера президент и премиер бяха единодушни в това, че няма нищо необичайно и нередно в това висши държавници да си общуват с бизнес, днес държавният глава внесе и уточнения за разликата в този тип отношения.

"Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак на равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни, аз общувам с този бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната, но не общувам с този бизнес, който я празни със скандални обществени поръчки, където основния диспечер на порциите е премиерът", заяви държавният глава.

И допълни, че никога не е бил атакуван от нито бизнеса за корупция и рекет.

"Знаете чий пиар е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж, за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, който започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", подчерта Румен Радев.

Той допълни, че е притеснен и от начина, по който кабинетът се бори с последиците от кризата с коронавируса. 

"Притеснява ме начинът, по който се управлява тази пандемия и по-точно начинът, по който не се управлява. Неслучайно предупреждавах много пъти да имаме план за управляемо и безопасно излизане от тази криза – това не се случи, когато не се работи по критерии, а за обслужване на нечии рейтинги - се получава така", категоричен е президентът. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК