Борисов: Трябва да сме подготвени за най-тежкото развитие на Ковид-19

Засилваме готовността на болниците за лечение на българите, посочи премиерът

03.07.2020 | 16:03 Редактор: Александра Иванова
Борисов: Трябва да сме подготвени за най-тежкото развитие на Ковид-19

Готовността на болниците за лечение на българите от Ковид-19 ще бъде засилена. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на работна среща с Националния оперативен щаб, съобщиха от правителствената прессужба.

"Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията", посочи премиерът.   

На разговора присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов. Министър Ананиев докладва на премиера Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за Ковид-19, така че финансирането ѝ да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи. Ще бъде обсъдена също и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения. 

Премиерът разпореди на здравния министър и на Щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
бабаяга
преди 1 месец
Да, няма да са очичките този път! Сигнализирай за неуместен коментар