Трафикът на "Кулата" - нормализиран, 20% са отказаните резервации в Гърция

Пропускат по 70-80 коли, опашката е на 1 км ГКПП-то

03.07.2020 | 09:10 Редактор: Искра Ангелова

Затварят граничния пункт "Маказа" за туристи от 6 юли. Това съобщи говорител на гръцкото правителство, който обяви, че до момента пунктът е работил в "гратисен период". През "Маказа" ще могат да преминават само хора, които имат трудови договори и пътуват по работа.

Затворени за туристи остават пунктовете "Илинден", "Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода", а на "Кулата-Промахон" опашката от чакащи да влязат в Гърция в четвъртък достигна 10 километра. Тази сутрин опашката е сравнително по-малка, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Очаквах поне 3-4 часа, според информацията, която имахме, но съм приятно изненадан, че за час, час и половина ще успеем да преминем. Прави приятно впечатление и добрата организация от страна на България. Не знам как ще бъде на митницата, но предполагам, че нещата и там ще бъдат в тази посока", каза един от пътуващите пред наш екип на границата.

ТИР-овете, освен през "Кулата", могат да минават и през "Илинден", както и през "Капитан Петко Войвода". В четвъртък опашката от ТИР-ове беше по-малка от тази от леките автомобили.

"Така или иначе бяхме решили да пътуваме за Гърция, въпреки информацията за голямото чакане", допълни туристът.

Много хора са се отказали от резервациите си в южната ни съседка. По-рано гръцките медии съобщиха, че с 20% по-малко са резервациите заради затворените граници.

Пропускат по 70-80 коли, опашката е на 1 км преди "Кулата". Полицейското присъствие е засилено.

Снимка: Иван Кънчев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 1 месец
Е защо не отворят поне Илинден? Сигнализирай за неуместен коментар