Напрежение в Своге, жителите с петиция срещу празника на града

Според тях има потенциална опасност от заразяване с Ковид-19

26.06.2020 | 19:51 Редактор: Искра Ангелова

Онлайн петиция против провеждането на празника на град Своге се организира в навечерието на събитието. Според част от жителите на града, провеждането му е потенциално опасно в условията на увеличаващ се брой заразени с Ковид-19. 

От 29 юни до 4 юли в Своге ще се проведе празнична програма, включваща увеселителни паркове, концерт и различни забавления за жителите на града. 

Поводът- официалният празник на Своге. Именно това обаче, стана повод за разпри и недоволство между част от жителите на града. В социалните мрежи се появи и подписка, която до момента е събрала над 800 души, които се обединяват срещу провеждането на празника. 

За разлика от предходни години, повечето от жителите на Своге се притесняват от предстоящия празник. В момента тече усилена подготовка, а заместник-кметът на града Илия Богданов казва, че повод за притеснение няма. 

"Всички мероприятия са планирали поне от половин година, за момента няма забрани, произтичащи от заповеди на министъра на здравеопазването за провеждането им", каза кметът.

В социалните мрежи част от жителите на Своге започнаха и петиция срещу провеждането на празника.

"Хората в нашия град не желаем нашия празник да се провежда в условия на епидемиологична обстановка. За този ден са поканили Азис, което автоматично означава, че ще дойдат хора откъде ли не", сподели организаторът на петицията Александър Касабов.

Според някои от жителите на Своге в предходни години подобни масови мероприятия са довели до поява на хепатит в града, а сега положението е още по-притеснително заради растящия брой заразени с Ковид – 19. 

Вижте повече в репортажа на Божила Симова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 0
Анита Георгиева
преди 3 години
Това е пълна лудост. Слава на Бога нашият град остана без заразени съграждани,но след това фиаско -едвали ще е така. Аз съм за да няма увеселителни забавления на този етап. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
Валентина йотова
преди 3 години
Не тряба да се провежда,да спрем влизането в града,да блокираме дижението Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
Венета Красимирова К
преди 3 години
Не трябва да се провежда празник на градаВсички събрани на мероприятието има вероятност да се заразят или поне повечето няма защо да изпаднем в положение на забрана Сигнализирай за неуместен коментар