Няма допусната човешка грешка при строителството на "Железница"

Затрупаните работници се възстановяват в лечебни заведения

25.06.2020 | 13:47 Редактор: Искра Ангелова

Няма допусната грешка при строителните дейности в тунела "Железница", където вчера скална маса затрупа трима работници. Това е заключението на фирмата по надзор.

От напрежението през вчерашния ден, днес на тунел "Железница" не е останало и следа. Работата продължава, но само в лявата тръба.

"Оттук нататък това, което следва, е в авариралия участък се изпълняват консервационни дейности, изпълняваме заповедта на проектанта. Голяма част от мероприятията вече са завършени. Предстои да се назначи комисия, която предполагам вече е факт. Тя ще оцени състоянието и съответно ще даде предписание, което ще изпълним. Надявам се да ни разрешат да продължим работа във въпросната тръба", каза изпълнителният директор на "Джи Пи Груп" инж. Стефан Тотев. 

Затрупаните работници се възстановяват в лечебни заведения. Двама от тримата са настанени във ВМА. Предстои да им бъдат направени операции. Третият работник остава настанен в Благоевградската болница. От ВМА обявиха, че няма опасност за живота на пострадалите.

Колегите им на място вече са по-спокойни. Според фирмата по надзор случилото се е непредвидим инцидент и не става дума за човешка грешка. 

"Категорично няма такава грешка, всичко е под контрол, съгласно проектните разработки и предписанията на проектантите. В изкопния профил се получава едно обрушване, което е в участъка, в който се работи към момента и това е ситуация, която е в тунелното строителство постоянно", посочи Николай Костурков от надзорната фирма.

Въпреки че строителството към момента на мястото на инцидента е преустановено, работните дейности по лот 3 на АМ "Струма" продължават.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години