Почина фелдшерът, напуснал своеволно болницата в Шумен

Смята се, че той се е заразил при пациенти, а после е пренесъл болестта

19.06.2020 | 11:30 Редактор: Ивет Арабова
Почина фелдшерът, напуснал своеволно болницата в Шумен

80-годишният фелдшер от шуменското село Климент, който своеволно напусна болницата и се лекуваше сам в дома си от Ковид-19, е починал. Преди два дни издъхна и неговата съпруга на 75 г. Той и съпругата му отказваха лекарства и по собствено желание напуснаха в събота МБАЛ-Шумен, въпреки че са били в силно тежко състояние по данни на медици.

Има проблем с погребенията на болните от Ковид-19. В четвъртък съпругата на фелдшера е погребана от доброволци, след отказ от погребални агенции.

Смята се, че фелдшерът се е заразил от пациенти, а после при контакт с поне 35 души, сам е продължил да разпространява болестта, предава "Труд".

Още един новозаразен има в Шуменско за последното денонощие и той е мъж на 69 г. от село Климент, съобщиха от местното РЗИ. Проследено е, че той е бил контактен на фелдшера. Мъжът е настанен за лечение в болница във Варна. Общо 104 са до момента заболелите от Шуменско. Смъртните случаи станаха три. В МБАЛ-Шумен се лекуват 13 души, от тях двама са в интензивно отделение.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години