27 заразени с Ковид-19 в Каолиново, вирусът дошъл от фелдшера от Шуменско

Той не е ползвал никакви предпазни средства по време на работата си

17.06.2020 | 15:50 Редактор: Ивет Арабова

27 от новите случаи на заразени с коронавирус са в община Каолиново. Заразата в Каолиново също тръгва от фелдшера на село Тъкач. По време на работата си той не е използвал никакви предпазни средства. Общинските и здравните власти вече търсят контактните му лица. 

"Основното огнище е в село Тъкач, 25 човека. Основната причина е фелдшера от село Климент. Информацията, която имам – фелдшерът не е ползвал никакви предпазни мерки, поради факта, че е отричал, че такъв вирус изобщо съществува. Той е прегледал хора болни от Изгрев, заразил се е от тях и след това е предал заразата в община Каолиново", обясни кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.

80-годишният фелдшер и съпругата му доброволно се самоизписаха от болницата в Шумен. Те са под карантина в село Климент. Междувременно положителна проба са дали и 8 работници в предприятието за добиване на каолин в общинския център. 

"Ръководството прави свое разследване откъде той се е заразил. В "Каолин" са тествани 60 души, там пряко работят в производството около 120 човека. В рамките на ден-два ще бъдат тествани и останалите 60", подчерта Ахмедов. 

В Шуменско от началото на епидемията с Ковид-19 има регистрирани 102 случая.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК