Топло, но дъждовно, максималните температури - до 29 градуса

Над планините ще има значителна облачност с превалявания

18.06.2020 | 07:20 Редактор: Искра Ангелова

Днес времето ще се задържи дъждовно над цялата страна. Слабо ще се затопли, но дъждовете ще продължават, като по-интензивни ще бъдат в южните части от страната и по Черноморското крайбрежие. Над Дунавската равнина има условия за гръмотевични бури. Следобед интензивни валежи ще обхващат Северна България. 

Вятърът ще бъде от запад, слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 23 до 29 градуса. 

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Следобед ще вали и гърми, по-интензивно по северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 25 градуса. Морската вода е с температура от 17 до 20 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има значителна облачност с превалявания и прегърмявания. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде от северозапад до умерен до 7 м/с, а в ниските части слаб до 5 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 10 градуса, а на 1500 м около 13-14. 

В петък ще бъде хладно, с повече слънце предиобед, но следобед ще превали за кратко главно в Добруджа. В събота и в неделя отново ще има валежи, като в Източна България ще са по-интензивни. 

В неделя не се очакват гръмотевични бури. В понеделник и във вторник слънцето ще усмихва, но за кратко. Следобед ще превалява. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
като в тропиците смеуроците за климата в учебниците по география трябва да се ревизират Сигнализирай за неуместен коментар