И тази седмица нестабилното време и валежите ще ни тормозят

Ще превалява в следобедните часове, температурите остават високи

15.06.2020 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

Денят започна с облаци над източните райони и слънце на запад. Облачността с подсилен дневен ход ще се увеличава. Следобед на много места ще превалява. Условия за гръмотевични бури има в северните райони. Вятърът ще бъде от запад-северозапад - слаб, със скорост до 5 метра в секунда. Максималната температура на въздуха ще бъде от 24 до 29 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде облачно. Следобед ще превалява и прегърмява. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималната температура на въздуха е от 23 до 25 градуса. Морската вода е с температура от 19 до 22 градуса, източният вятър слабо ще я повиши. Вълнението ще бъде слабо, по-силно по северното крайбрежие. 

Над планините ще има значителна облачност. Предиобед над Стара планина , а следобед и над Рила и Пирин. Ще превалява и прегърмява по-интензивно в Стара планина. 

Във вторник валежите ще бъдат отново често явление у нас. Условия за гръмотевични бури в северните райони ще се задържат. В сряда и в четвъртък слабо ще се затопли, но ще се задържи дъждовно над цялата страна. В петък ще бъде хладно, с повече слънце предиобед, но следобед ще превалява за кратко - главно в Добруджа. 

В събота и в неделя отново ще има валежи, в Източна България ще те ще бъдат по-интензивни. В понеделник и във вторник слънцето ще усмихва, но за кратко. Следобед ще превалява.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК