Глас от БСП: Искаме по-сериозно отношение от органите за еконарушенията

Според Манол Генов с промените в хазарта се правят "поправки на парче"

17.06.2020 | 21:53 Редактор: Ивет Арабова

БСП поиска изслушване на екоминистъра Емил Димитров - Ревизоро. Той от своя страна каза, че БСП спекулира с думите му за строежа на Алепу и се опитват да го противопоставят на премиера. Каква ще бъде развръзката?

"Не е спекулация напрежението, което съществува по цялото Черноморие - виждаме обществено недоволство по много причини. Попитах днес министъра дали спи спокойно. Не може Изпълнителната агенция по околната среда и водите да дава резултати, че във Варненския залив водата била чиста", каза за "Денят ON AIR" Манол Генов от БСП.

Според него трябва друг независим орган да извърши паралелна проверка по случая.

"Прокуратурата подгони отпадъците, техния нелегален внос. Премиерът и министърът да се разберат помежду си, ние не сме хората, които може да ги противопоставим. Надяваме се на по-сериозно отношение от всички контролни органи за еконарушенията", подчерта Генов пред Bulgaria ON AIR.

Депутати от ГЕРБ заявиха, че ще дадат лидерa на БСП на главния прокурор, заради нейни изказвания от парламентарната трибуна за качеството на водата в Хасково. 

"Нямам информация дали водата в Хасково става за пиене или не. До 15 май имам информация, че в социалните заведения в Хасково имаше и обществени поръчки за доставка на минерална вода. Водоизточниците, които са давали повишение на общия фон на радиация, са със спрян или намален капацитет и сега са включени нови", смята събеседникът на Ганиела Ангелова.

Относно преструктурирането на Комисията по хазарта в агенция, Генов коментира, че се прави отново "поправка на парче".

"И двете предложения не кореспондират на нуждите на обществото. Нашето мнение е да има по-драстични такси. Хазартно зависимият няма да отиде да се регистрира, а ще отиде да играе нелегално хазарт. Ако вдигнем стандарта в България, по-малко ще станат зависимите от хазарта", отбеляза Манол Генов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК