Ревизоро за строежа на Алепу: Няма да спра проекта, ще има хубав хотел

"Собственикът да каже какво е искал, какво са му направили", каза екоминистърът

16.06.2020 | 12:37 Редактор: Тодор Петров

"Няма да спра проекта. Знам, че това ви е меракът на всички – да ходя като една екологична бухалка", каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро в Бургас по повод строежа на плаж Алепу.

"Не ми прилича на защитна стена. Предполагам, че ще има отпред и хотел, много хубав хотел", добави екоминистърът и отбеляза, че навсякъде по Черноморието, където се строи, има недоволство.

Димитров подчерта, че по случая трябва да се произнесат прокуратурата и компетентните органи, а към момента не са ясни и точните планове на инвеститора. Той каза още, че екоминистерството не е било търсено при оформянето на документацията на спорния проект. Ревизоро прехвърли темата към инвеститора. 

"Ако някой ще се произнася, трябва да се произнесе собственикът – да каже какво е искал, какво са му направили", каза още екоминистърът.

Природозащитниците виждат в строежа, определен като подпорно съоръжение, израз на беззакоността у нас. 

"Виждаме какво се случва в Европа, по целия свят, как хората се ориентират зелено и как правителствата стават по-зелени и по-зелени. Само у нас като последната и най-изостанала държава в ЕС идеята за зеленото мислене и опазване на околната среда е някъде дълбоко зарита под земята", коментира природозащитникът Васил Гюров. 

От "Алепу вилидж" вчера разпространиха съобщение, в което казват, че на обекта не се строи и че ще изчакат прокуратурата и съдът да установят фактите, а тези които уронват престижа им ще бъдат съдени. Министър Димитров отговори и на въпрос дали мръсното морето от последните седмици са изгонили туристите. 

"Сега не знам дали има мръсна вода и дали заради мръсната вода, заради коронавируса не са пълни курортите", заяви екоминистърът.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
anonimen
преди 3 години
Не става само с ядене, трябва и акъл! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не остана местенце по черноморието без бетон. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Безобразие. Е затова морския ни туризъм ще е на последно място. Сигнализирай за неуместен коментар