Скала затисна и уби 9-годишно дете между Лозенец и Китен

6-годишно момче е в болница в Пловдив, след като паднало от втория етаж на детска градина

17.06.2020 | 15:19 Редактор: Наталия Тотева

Трагичен инцидент. 9-годишно момиче от София е починало, след като огромен къс скала пада върху него. Това съобщиха от полицията в Бургас. Инцидентът се е случил в 13 ч. в района на къмпинг "Юг".   До малкия и див плаж семейството е стигнало от съседен къмпинг, като са преминали през поляните и скалите.  

"Те са тръгнали от къмпинг "Юг" по скалите отдолу покрай морето и са си избрали това заливче като лагунка, за да си направят плажа там. И всъщност човек, който е при нас на каравана, чува писъци", обясни управителят на къмпинг "Гардения" Петър Петров.

Според него детето не се е катерило върху скалите. "Просто са надвиснали отгоре скалите, чупи се едно парче или се подхлъзва, не мога да ви кажа. и му пада върху главата, просто беше ужасна работа", подчерта Петров.

В района няма свлачище твърдят от къмпинга. Въпреки опитите за реанимационни действия, детенцето починало на място. По случая е образувано досъдебно производство.

А 6-годишно момче е в болница в Пловдив, след като паднало от втория етаж на детска градина. Предполага се, че момчето се е навело през парапета, загубило е съзнание и е паднало.  Детето е с лека травма на един от долните крайници, без опасност за живота. Малко преди инцидента децата се подготвяли за обедна почивка. Не е ясно как 6-годишното дете е паднало.

"Скочило е от втория етаж живо и здраво е с фрактура. Има образувано досъдебно производство това вече органите ще го изяснят как точно и какво се е случило", коментира кметът на община Пловдив Здравко Димитров.

Първоначалните предположения са, че инцидентът е случаен. Нямало е спречкване между децата и никой от преподавателите не е забелязал необичайно поведение при момчето. След падането на място е пристигнал екип на Спешна помощ. Детето е откарано за преглед в болница.  

"Може би малко повече има прекаляване с гледане на детски филмчета и на филми въобще, не съвсем подходящи", смята зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов.

Според родителите именно съвременните детски филми са причината за подобни инциденти. По случая в детското заведение е започнал работа психолог. Полицията и Агенция за закрила на детето правят проверка. 

Вижте повече в репортажите на кореспондентите ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК