Борисов към Нетаняху: У нас има интерес към израелски разработки на ваксина

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху

08.06.2020 | 22:45 Редактор: Александра Иванова
Борисов към Нетаняху: У нас има интерес към израелски разработки на ваксина

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Това обявиха от правителствената пресслужба.

В хода на разговора Борисов даде висока оценка на резултатите от борбата с Ковид-19, постигнати в Израел и благодари за доброто сътрудничество по време на пандемията.

"Искаме сътрудничеството ни не само да продължи, но да се разшири и задълбочи. В България има силен интерес към израелските разработки на нов тип ваксина за Ковид-19 и нови терапии за лечение на заболяването. Затова ще се радваме да установим контакти и в двете направления", обърна се министър-председателят Бойко Борисов към израелския си колега.

Друг фокус в телефонния разговор бяха двустранните икономически отношения, които се развиват с устойчиви темпове, но все още не са достигнали своя потенциал, пише още в прессъобщението. 

"С преодоляването на последиците от кризата сътрудничеството ни може да става все по-активно като работим за реализацията на съвместни бизнес, енергийни, иновационни, фармацевтични и културни проекти", посочи Борисов. 

В тази връзка бе подчертано, че тази година се навършват 30 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК