Oколо 200 са контактните на заразените в Доспат, ще бъдат изследвани

Според шефа на Кризисния щаб в Доспат заразата е дошла от работници от Сърница

08.06.2020 | 18:05 Редактор: Ивет Арабова

Щабът нареди нови строги мерки в Доспат заради огнището на Ковид-19. От днес се въвеждат задължителни маски, затварят и редица обществени услуги. Дотук се стигна, след като в местния цех за детски играчки са установени вече над 50 заразени с Ковид-19

"51 са общо положителните проби за коронавирус в Доспат. В момента са взети проби само от работещи във фабриката, сега се взимат проби и от контактните на заразените", каза в предаването "Директно" шефът на Регионалния кризисен щаб в Доспат Красимир Горов.

По думите му от компетенцията на Областния кризисен щаб е да се реши дали градът ще бъде затворен.

"Има притеснение в хората, всички са информирани. Всички усилия са насочени към спазване на мерките и ограничаване на социалните контакти. На всички заразени контактните и близките са около 200 човека, които ще бъдат изследвани. Надявам се до края на утрешния ден да имаме резултат от тестовете", посочи Горов.

Той добави, че официалната информация е, че заразата е тръгнала от работници от Сърница, които работят в предприятието в Доспат. 

"Тези данни според нас са некоректни, заразата по-скоро е пренесена към Сърница от работещите в цеха в Доспат. Продължаваме издирването на още контактни лица", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR говорителят на Община Сърница Айтен Туджар.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК