Сърница стана огнище на коронавирус, затварят общината

Още осем жители са дали положителни проби 

05.06.2020 | 06:47 Редактор: Тодор Петров

Затварят общината в Сърница. Още осем жители са дали положителни проби за коронавирус. Трима от заразените са служителки в общинската администрация. Три от пробите са на деца

Общинските служители са без симптоми и са поставени под карантина. До второ нареждане остават затворени детските градини, сградата на общината, читалището, библиотеките, пенсионерският клуб и петъчният пазар. 

Кметът на Сърница Неби Бозов заяви за Bulgaria ON AIR, че някои хора не са спазвали противоепидемичните мерки. Очаква се РЗИ да направи анализ откъде и как е тръгнало разпространението на вируса.

"Имаме 13 активни случая и една починала жена, която беше първата заразена. Затворили сме Община Сърница, там има трима служители с положителни проби. Не стигнахме до отваряне на детските градини. Призоваваме нашите съграждани да спазват мерките - без паника и излишна емоция", коментира кметът за Новините ON AIR.

Предстои на заседание на областния кризисен щаб да бъдат обсъдени мерките в Сърница. Всички контактни лица са тествани и периметърът е ограничен, увери кметът.

От днес ще е възможно и извършването на PCR тестове по желание на гражданите. Неби Бозов потвърди, че има създадена организация за всички желаещи да се тестват за Ковид-19, на място лабораториите ще взимат проби. 

Първият случай на Ковид-19 в Сърница беше регистриран преди седмица. Възрастна жена там стана жертва на коронавируса.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК