На море у нас или в Гърция - родните курорти с по-ниски цени

Родните хотелиери се надяват, че все пак туристите ще подкрепят българския бизнес

02.06.2020 | 19:50 Редактор: Юлия Христова

У нас морските курорти вече са в готовност да посрещнат първите туристи. Заради кризата с коронавируса се очаква цените да са доста по-ниски. 

В началото на летния сезон Созопол изглежда почти празен. В курортното градче се надяват след първи юли все пак да има туристи. До тогава ще разчитат на български летовниции и то предимно през уикенда. Ресторантите са отворени, а цените значително по-ниски.

В същото време в големите ваканционни комплекси разчитат на по-ниските цени с надеждата, че ще върнат обратно туристите. Имат резервации за юли и август основно от англичани и германци. А с по-ниските цени се надяват да успея да запълнят базата поне наполовина.

Въпреки намалените цени и коронавируса има хора, които и тази година биха предпочели почивка в чужбина. Според музикантът Светльо Витков родното черноморие трудно ще си върне туристите, защото качеството на услугите не отговаря на цените. 

В Созопол обаче смятат, че родното черноморие може да конкурира гръцкото не само с хубавата гледка, но и с богата история.

Но според Светльо Витков хубавите места на нашето море, се броят на пръсти, а проблемът е в манталитета. 

А от курортите се надяват, че все пак родните туристи ще подкрепят българския бизнес и ще прекарат летните си почивки у нас. 

Вижте повече в репортажа на Михаела карабельова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Този пък от кога стана разбирач и по туризъм? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Важното е човек да има избор. Всеки сам за себе си ще си прецени къде да отиде. Не е нужно това да се превръща в състезание. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
User
преди 3 години
Укрепват с бетон кафявата яма, а искат да ходят нормални туристи! Ганьовски номерца! Сигнализирай за неуместен коментар