Времето остава хладно, на много места ще превалява

Максималните температури са от 18 до 24 градуса

27.05.2020 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

През днешния ден времето ще се задържи сравнително хладно. Минималната температура на въздуха е от 7 до 12  градуса. Денят започва със слънце, но бързо ще се заоблачава и на много места отново ще превалява, по-съществено в Дунавската равнина. Вятърът ще бъде от север, слаб до умерен и със скорост до 7 метра в секунда. Максималните температури за тази сряда са от 18 до 24 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието облачността ще бъде по-често значителна. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Максималната температура на въздуха ще бъде от 18 до 20 градуса. Морската вода е с температура от 15 до 17 градуса. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо, а по южното - умерено.

Над планините ще се развива купеста облачност. Ще превалява и прегърмява. Над 2500 м дъждът ще премине в сняг. Вятърът по високите била и върхове ще бъде умерен от север. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около -1, 0 градуса, а на 1500 м - около 5-6. 

В четвъртък и в петък условията за превалявания и прегърмявания остават, като на повече места и по-продължителни ще бъдат над източната половина на страната. В събота и в неделя мощните дъждовни облаци няма да напускат Балканите. У нас по-интензивни валежи се очакват в Южна България. 

В понеделник и във вторник преди обяд ще има повече слънчеви часове, а следобед ще валят дъждове с летен характер. В западните и централни райони на България валежите ще бъдат с проливен характер и с условия за силни гръмотевични бури. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК