Сигнали в Helpbook: Агресивни кучета ни тормозят, лаят, хапят

В платформата постъпиха сигнали от различни градове

19.05.2020 | 16:21 Редактор: Анисия Иванова
Сигнали в Helpbook: Агресивни кучета ни тормозят, лаят, хапят

Сигнали от различни градове за агресивни кучета постъпиха в платформата Helpbook.info.

От Варна има оплакване за глутница кучета, за които преди време са информирани компетентните органи. За съжаление все още кучетата се разхождат по пътя, агресивни са, ровят и разхвърлят боклука от казаните, а нощно време се разхождат на глутници, което прави невъзможно преминаването на хора, тъй като кучетата нападат, без да подбират.

В друг район на Варна положението не е по-различно - отново безстопанствени и агресивни кучета, които се спускат да хапят преминаващи минувачи, особено сутрин.

В Перник нещата са излезли извън контрол по същия повод. На улицата, на която живее подателят на сигнала, се намират няколко кучета, за които в продължение на година са подавани сигнали до общината, като отговорът бил, че животните не били агресивни, тъй като били кастрирани: "Не знам как кастрирани кучета възпроизведоха още себеподобни. Това ги направи още по-агресивни. Детето ми изпитва ужас, че трябва да излезе пред блока, защото го е страх. Навсякъде има разпилени торбички и отпадъци, тъй като кофите за смет, които са в почти вертикално положение, поради липса на колела, са лесни за достъп на животните, които разхвърлят мизерия навсякъде в района.

След поредните сигнали ми беше обяснено, че ако няма ухапване, придружено с медицинско, нищо не може да се направи - трябва да има пострадало дете и човек и евентуално тогава ще се вземат мерки. Към цялата тази идилия и агресия да добавим и непрекъснатото виене и лаене през цялата нощ от животните. Представете си “спокойствието и доброто ми настроение” на следващата сутрин. С молба, ако може, да помогнете.", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook