Божков с нова порция компромати, Домусчиев му отговори (ОБНОВЕНА)

Става дума за договор между фирмите му и "Нова телевизия" за 240 млн. лв.

18.05.2020 | 09:26 Редактор: Тодор Петров
Божков с нова порция компромати, Домусчиев му отговори (ОБНОВЕНА)

Намиращият се в Дубай и сдобил се с 11 обвинения бизнесмен Васил Божков разпространи нова порция компромати чрез Facebook. 

Той публикува бележка, за която твърди, че е паметна записка от среща в кабинета на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. 

"По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС. Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа", пише Божков в публикацията, придружаваща снимката на бележката.

И уточнява:

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

Не закъсня и отговорът на собственика на "Нова Броудкастинг груп" Кирил Домусчиев.

"Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!", написа Домусчиев във Facebook.

"Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ). От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България", пише още Кирил Домусчиев.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това направо е българският Джулиан Асандж! Сигнализирай за неуместен коментар