Сираков за акциите на "Левски": Не са оръжие, а инструмент

"Синята" легенда не допуска, че клубът ще фалира

17.05.2020 | 21:55 Редактор: Наталия Тотева

Мъглата, надвиснала над "Левски", е възможно да се разсее. Наско Сираков обяви, че е е готов да вземе акциите на клуба, които бяха джиросани на премиера Бойко Борисов от досегашния им притежател Георги Попов. 

След разговор с Васил Божков и Георги Попов, Наско Сираков е изразил готовност да вземе акциите на "Левски". 

"Аз заявих желанието да получа акциите. Те не са ми обещавали, но това са много сериозни хора, които направиха много за "Левски". Те ще оценят обстановката и ситуацията. Дали на мен или на който друг от ветераните, но акциите трябва да се тук, за да може да се действа", каза Наско Сираков.

Той призна, че въпреки финансовите трудности, отборът все още има активи - футболисти, както и приходи от телевизионни права и билети.  И допълни, че лично той се срамува да моли за кредит премиера. 

"Левски е създаден да успява, а не да се спасява, така че не ми минава през главата каквато и да е мисъл, че собствениците ще позволят това да се случи", отбеляза Сираков.

Според бившия голмайстор на "сините", ако акциите не дойдат, едва тогава отборът може да стигне до фалит. 

"Акциите не са оръжие, те са инструмент. И наистина успехът на "Левски" зависи само от това да ги получим по най-бързия начин", поясни той.

След огласяването на новината, последва незабавна подкрепа за Сираков от "сините" фенове. По-рано през деня основният спонсор на "Левски" - Васил Божков, публикува видео на страницата си във Facebook, с което анонсира нови разкрития за бизнес отношенията си с държавата.

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Доран
преди 3 години
Айде сега едни срещи между всички претенденти (пишман) за акциите, където в бой до смърт с голи ръце пред екзалтираните левскарски ултраси най-добрият да победи. Нема такъв смех! Жалки та жалки! Сигнализирай за неуместен коментар