Наско Сираков е новото име на потенциалния собственик на "Левски"

Премиерът Борисов определи действията на Божков като подигравка

16.05.2020 | 14:00 Редактор: Наталия Тотева

Ново име за евентуалния нов собственик на "Левски". Наско Сираков е готов да получи акциите на клуба, съобщи официалният собственик на сините Георги Попов. Към момента той се намира в Дубай заедно с основния спонсор на клуба Васил Божков.

Ако Сираков направи това, той ще трябва да поеме акциите от премиера Бойко Борисов, на когото миналата седмица Васил Божков ги изпрати по журналиста Сашо Диков. 

От няколко дни акциите на "Левски" са заключени в касата на стадион "Георги Аспарухов", предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Попов каза за BTV, че е провел телефонен разговор с Наско Сираков, който е заявил желание да спаси отбора и да поеме акциите, които са джиросани на премиера Борисов.

Министър-председателят Борисов заяви, че няма да предприеме действия с акциите на клуба.

"Това беше подигравка, защото е ясна целта, по какъв начин и защо. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал", заяви премиерът Борисов.

По-рано днес Васил Божков написа на страницата си във Facebook, че: "Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на "Левски" тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Жалко за Левски. Беше моят отбор, но от много време няма вече качествен футбол в България. Представянето на всички отбори, включително и националния, е подигравка с феновете. Чудя се как още има такива! Сигнализирай за неуместен коментар