Батков: Силно е да кажа, че акциите на "Левски" са ничия собственост

Джиросването на мажоритарния пакет акции блокира възможността за свикване на на Общо събрание

14.05.2020 | 18:37 Редактор: Искра Ангелова

Втори ден не ясно кой ще стане мажоритарен собственик на футболният клуб "Левски", след като вчера акциите бяха джиросани към премиера Бойко Борисов. 

От вчера изразът "футболна драма" придоби нов смисъл. Неяснотите около футболният "Левски" предизвикаха крайни усещания у феновете. 

Според дългогодишния собственик на клуба - Тодор Батков, джиросването на мажоритарния пакет акции на клуба блокира възможността за свикване на и гласуване на Общо събрание. 

"Моето мнение е, че първо е започнало прехвърлянето, но не е довършено. Силно е да кажа, че са ничия собственост, но тези акции не могат да бъдат процедирани от никого в настоящия момент, тоест да се гласува с тях", каза той.

На 8 май акциите на "Левски" са джиросани към премиера Бойко Борисов.  Според Тодор Батков обаче джиросването не може да бъде факт, докато премиера не хване с ръце документите. 

Оттук нататък премиерът може да реши да вземе акциите и това означава, че той трябва да ги впише в книгата на "Левски" и да стане акционер на най- големия пакет. Другият вариант е да ги джироса обратно на Георги Попов.

А Георги Попов има възможност да анулира джиросването като го задраска и се подпише.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години