Разградското село Ясеновец под карантина заради 10 заразени (ОБНОВЕНА)

Изградени са КПП-та на входовете и изходите на селото

16.05.2020 | 10:58 Редактор: Наталия Тотева

Още едно населено място в България e поставено под карантина заради огнище на коронавирус – разградското село Ясеновец. Към момента са установени 10 заразени.

Контактните лица са вече близо 20. Заразените са 10, а 4-месечното бебе е под наблюдение в интензивно отделение в добро състояние.

В селото, където живеят близо 3000 души има известно напрежение, заради внезапното му затваряне. Хората са притеснени дали ще могат да си набавят стоки от първа необходимост и дали ще могат да получат спешна медицинска помощ.

Изградени са КПП-та на всички входове и изходи на селото, включително и на черните пътища. За улеснение на тези, които преминават транзитно, е създадена по-различна организация. Те получават бележка на входящия пункт, която представят на изходящия за проследяване на маршрута им. А в селото се влиза и излиза само със служебна бележка или при належащи причини.

Създаден е кризисен щаб, който отговаря за нуждите на блокираните жители, посочи общинският съветник в Община Разград Ахмед Ахмедов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК