Ново огнище на Ковид-19: Кметът на Осина поиска карантина за селото

Заразата е разпространена от жена с коронавирус, която се е лекувала в столична болница

10.05.2020 | 17:21 Редактор: Юлия Христова

Новият епицентър на заразата е село Осина в община Сатовча. 

"Наблюдаваната повишена активност в област Благоевград се дължи на установено огнище в село в община Сатовча. РЗИ е предприела всички противоепидемични мерки и са установени контактните лица на първия случай", обясни секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Заразата е разпространена от жена от селото с установен коронавирус, която се е лекувала в столичната болница "Св. Иван Рилски“. След като е изписана се е прибрала в дома си и е починала, а всички лица, с които е контактувала, се оказват положителни за Ковид-19. 11 от тях са настанени в болницата в Гоце Делчев, но няма такива в тежко състояние. 

Кметът на селото поиска то да бъде поставено под карантина. От вчера до днес у нас са регистрирани нови два смъртни случая. Общият брой на починалите у нас вследствие на коронавирус става 90.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК