Кралев разреши: Фитнесите отварят от понеделник

Той отбеляза, че се надява другата седмица да разрешат индивидуални спортове на закрито

15.05.2020 | 18:19 Редактор: Ивет Арабова

Фитнес залите отварят от понеделник. Това стана ясно след среща на министъра на младежта и спорта Красен Кралев с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес. Те могат да възстановят дейност при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

Много от малките фитнес зали, танцови школи и студиа прогнозират, че ще фалират, въпреки, че забраната отпада. Твърдят, че нанесените щети през последните два месеца, може да се окажат фатални за тях. 

Надежда Антова е съдружник в квартална спортна зала за групови спортове, признава, че не знае дали бизнесът ѝ ще оцелее. 

През последните седмици все повече хора от спортния сектор у нас намериха алтернативи. Персоналният треньор Инес Субашка изкара уредите пред фитнеса си на открито. Казва, че малко са залите, които могат да направят същото. 

В Германия от няколко дни залите работят. 

По-голямата част от хората в спортния сектор и у нас твърдят, че са  готови за отваряне. 

"Надявам се още през началото на следващата седмица да имаме възможността да разрешим практикуването на индивидуалните спортове на закрито, а след седмица - за колективните. Всяка седмица отпускаме мерките за някои спортове", обясни Кралев.

Повече вижте в репортажа на Божила Симова.

Цялото интервю с министър Кралев, гледайте в неделя в BOEC.BG.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК