Родителите във Велико Търново са готови да пуснат децата си на детска градина

Това е показало анкетно проучване

14.05.2020 | 19:57 Редактор: Александра Иванова

Детските градини остават затворени поне още две седмици. Това стана ясно от изказване на началника на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски. По-голямата част от родителите във Велико Търново са готови да пуснат децата си на детска градина, но при спазване на всички противоепидемични правила. Това е показало анкетно проучване.

Патриция Попова е майка на 5-годишно момиченце. От началото на май е без работа. На този етап не може да започне нова, защото няма кой да поеме грижите за Дария. 

"В началото успявахме някак да се грижим, въртяхме се, пускаха ни в неплатени отпуски, бабата помагаше, първият месец се справяхме. От първи май вече аз съм без работа, за да мога да я гледам нея. Това ми пречи да започна работа и понастоящем. Моето мнение е, че нещата могат да бъдат под контрол. По -малките на възраст няма как да бъдат под контрол, но по-големите и по училищата смятам, че вече могат да бъдат пуснати", разказа майката.

Още преди две седмици сред родителите във Велико Търново е проведено анкетно прочуване, дали биха пуснали децата си на ясла или детска градина. В ДГ "Слънце" повечето от родителите са съгласни. 

"Около 70 семейства бяха "За" отваряне. 20 се колебаят или имат вариант в момента. Най-труден може би ще бъде въпросът с редуциране на децата в групите“, посочи директорът на градината Албена Генчева.

Освен разпределението по групи, според Албена Генчева трябва да се уточни кои родители с предимство ще могат да пуснат децата си в яслите и градините, за да не работят с целия си капацитет. Ще трябва да се изясни как и къде ще се приготвя храната, как ще се сервира и какви са възможностите за дезинфекция.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
drobcho25
преди 3 години
Е, ами то два месеца и без тях се видя, че може! За какво да се връщат сега!?! Сигнализирай за неуместен коментар