Лекар от Бургас пребори коронавируса, завърна се в операционната 

Преди години д-р Петко Димов е работил рамо до рамо с проф. Мутафчийски

13.05.2020 | 19:42 Редактор: Ивет Арабова

Бургаският лекар д-р Петко Димов, който пребори коронавируса, се завърна в хирургичното отделение на болница "Бургасмед“ и отново оперира. Хирургът е работил рамо до рамо с проф. Мутафчийски във ВМА преди години. 

Д-р Димов беше първият медик у нас заразил се с Ковид-19, но не в отделението, а на ски ваканция в Пампорово. Веднага след като почувствал симптомите, сам взел решение да се изолира в къщи. "Аз имах доста разнообразни симптоми - болки в очните мускули, загуба на вкус, загуба на обоняние, освен това една лека температура, после една кашлица", споделя д-р Петко Димов.

След положителен PCR тест е приет в инфекциозното отделение в Бургас. Лечението му продължило 12 дни. "Лекуваха ме симптоматично и профилактично, основно с антибиотици за профилактика на пневмония, иначе нямах пневмония, но в тази ситуация лечението се изграждаше ден за ден“, разказа лекарят.

Признава, че се е изплашил в началото, но повече му е липсвала работата. Днес д-р Димов е вече на работа в отделението, което беше поставено под карантина за седмица, заедно с пациентите и персонала. "Добре, много добре ме посрещнаха, само с положителни емоции и с нетърпение пак да си заработим, както преди“, каза д-р Димов.

Хирургът, който пребори вируса, има и послание към хората. "Просто да не се страхуват, да са спокойни, да си спазват правилата", призова лекарят.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Когато няма усложнения всичко е наред! Сигнализирай за неуместен коментар