Скок на заразените у нас: С Ковид-19 са 2069 души, починалите са 96 (ВИДЕО)

9 нови случая на заразени деца и 7 сред медицинския персонал 

13.05.2020 | 08:12 Редактор: Тодор Петров

За изминалото денонощие са извършени 1387 PCR анализа, общо тестваните проби са 60 100. Установените новозаразени са 65 - 25 от тях са в болница. Общият брой на заразените у нас достигна 2069. Активните области в страната са 12. Общият брой на починалите в страната е 96 души.

24 от новите случаи на Ковид-19 са в София, 8 в Благоевград, по 6 във Видин и Ямбол, Плевен и Сливен са с по 4, Пазарджик и Перник с по 3, Пловдив - 2, Разград - 3, Кюстендил и Русе - по 1.

Има 9 нови случая на заразени деца до 17 години - 6 в София, в Разград  2 и едно във Видин - 1. Констатирани са и нови 7 случая сред медицинския персонал - трима лекари, три медицински сестри и един санитар. 

"Запазва се огничният характер на разпространение на коронавируса в страната, с ясно проследими епидемиологични връзки. Намаляването на човешкия потенциал в лечебните заведения би имало негативно отражение в оказване на тяхната дейност", заяви секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на редовен сутрешен брифинг в Министерския съвет.

Излекувани от новия коронавирус са нови 23-ма души. Починалите за последните 24 часа са трима - мъж на 43 години от Пазарджик с придружаващи заболявания, жена на 83 години от болницата във Враца, тя е от Дома за стари хора в Кула, мъж на 80 години, който е починал в "Пирогов". Средната възраст на починалите е 66,8 г.

Към днешна дата 365 лица са настанени за болнично лечение, 51 от тях са в интензивни отделения.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Бой по всички астролози, които казаха "2020-та ще бъде твоята година" Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да видим кога ще се стабилизира това положение. Ако продължат да се увеличават случаите ще е зле - пак ще има карантина. Сигнализирай за неуместен коментар