Божков смята да се върне у нас, поиска оставката на Горанов, той му отговори подобаващо

Бизнесменът заяви, че не познава певицата Лилана и не се интересува от еврофондове

08.05.2020 | 19:12 Редактор: Наталия Тотева

Бизнесменът Васил Божков проговори от Дубай. Той заяви пред Би Ти Ви, че е готов да продаде акциите на "Левски" или да ги подари на феновете, ако те докажат, че могат да издържат клуба.

Божков обвини премиера Бойко Борисов за ситуацията в "Левски". Освен министър-председателя, Васил Божков атакува и министъра на финансите Владислав Горанов, като поиска неговата оставка. 

"Не разбирам аргументите на г-н Божков да иска моята оставка. Аз не нося вина за това, че негови служители, заедно с членове на комисията по хазарта са прилагали грешно закона. В резултат на което се дължат 700 млн. лв. Ако той е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже и тогава ще произнеса своята отговорност, не само политическа. Много е лесно, когато си обвиняем, да обвиниш цялото общество, че не функионира, защото не ти е изгодно", коментира Владислав Горанов.

Васил Божков разкритикува и действащото законодателство. По неговите думи законът за хазарта не е равен за всички. Премиерът му отговори през вестник "Сега". 

"Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси", посочи премиерът Бойко Борисов. 

Хазартният бос Васил Божков отрече да има нещо общо със задържаната певица Лилана, която е в ареста за злоупотреба с евростредства.

"Не я познавам! Aз съм печели достатъчно пари, за да не се интересувам от еврофондове. 2-3 милиона не ме интересуват", каза той.

Божков призна, че има намерение да се върне у нас и да поддържа връзка само със сина си Антон, който е разследван за пране на пари. Припомняме, че Божков е в Дубай от средата на февруари, а срещу него са повдигнати 11 обвинения. 

Той разкри също, че е завел дело в съд в Лондон за конфискуването на частната му колекция.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ
преди 3 години
ВАСИЛ БОЖКОВ е престъпник от голям калибър Сигнализирай за неуместен коментар