Антон Божков остава на свобода срещу 1 млн. лева

Адвокатите му настояха за по-малка гаранция, но съдът не уважи искането им

12.03.2020 | 15:32 Редактор: Ралица Братанова

Синът на бизнесмена Васил Божков – Антон Божков остава на свобода под гаранция от един милион лева. Това потвърди Апелативният специализиран съд.

Антон Божков влезе в съдебната зала със своята съпруга Ива, за да чуе окончателното определение на съда. Пред медиите той запази мълчание.

От обвинението поискаха Божков да бъде върнат в ареста, тъй като има опасност да извърши ново престъпление или да се укрие. Свидетелство за това бил фактът, че е поискал да преиздаде международния си паспорт. 

От защитата контрираха, че молбата за нови документи е подадена преди Божков да бъде задържан и обвинен. Освен това адвокатите му поискаха гаранцията от 1 млн. лв. да бъде намалена, тъй като доходите на Божков и съпругата му Ива за последните 5 години били два пъти по-малки. 

В крайна сметка обаче съдът запази стойността срещу която синът на хазартния бос беше освободен. Според магистратите той не е участвал в престъпната група, а е помагал за поръчки на членовете ѝ. 

Антон Божков бил начело на дружество в периода, в който е действала престъпната група. Според магистратите синът на хазартния бос можел да плати гаранцията си, въпреки регистрираните си доходи, тъй като през 2018 година продал имот от 80 дка на своята тъща Алиса Софиянска.

След решението на съда никоя от страните не пожела да го коментира. 

Вижте още в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК