Огромен пожар горя в складове край "Столипиново"

Целият квартал бе покрит от гъст черен пушек

07.05.2020 | 15:06 Редактор: Тодор Петров

Голям пожар край пловдивския квартал "Столипиново". Огънят е тръгнал от складове на бившия Строително-монтажен комбинат в Пловдив. Пожарът вече е потушен. 

На място на инцидента са изпратени 8 екипа на пожарната. Огнената стихия е на площ от над един декар, а димът покри част от града. 

"Апелът ми към гражданите е до овладяването на ситуацията да си стоят вкъщи и да затварят прозорците", призова кметът на район "Източен" Иван Стоянов.

Огънят е тръгнал от склад за строителни материали и е обхванал над 20 халета, които се помещават на площ от няколко декара.

"Тъй като е склад за строителни материали, горят горими материали. Точно какви са ще се установи впоследствие. Огромният склад е парцелиран на по-малки складове. Тъй като се оказа, че няма прегради в самия склад огънят е отишъл в югозападна посока", обясни директорът на противопожарна служба Пловдив Георги Мангараков.

Стихията бързо е обхванала складираните изолационни материали. За щастие при инцидента няма пострадали хора. 

"Само видяхме, че има един огромен пушек. Вдигна се из целия квартал, и се разнесе из целия район", разказа Павел Николов, който е работник от склада.

Експерти от РИОСВ-Пловдив извършат замервания на въздуха на мястото на пожара и в близките населени места с мобилен апарат.

Вижте още в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Малко проблеми с тая криза, ами им е изгоряла и стоката на хората :( Сигнализирай за неуместен коментар