Лекари и медицински сестри напускат болницата в Шумен

Лечебното заведение се обръща с молба към медици да сключат втори трудов договор

06.05.2020 | 23:00 Редактор: Юлия Христова
Лекари и медицински сестри напускат болницата в Шумен

Лекари и медицински сестри напускат Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, алармира ръководството на лечебното заведение.

"Това, което се наблюдава в областта от началото на епидемията от Ковид-19 е, че голяма част от работещите на допълнителен трудов договор в болницата се оттеглиха или по собствено желание, или по разпореждане на своите работодатели. Това затруднява сформирането на денонощните графици на екипите в стационарните отделения при сравнително спокойна епидемична обстановка, обясняват от там в електронната страница на болницата. Застрашено е бъдещето на спешната медицинска помощ в областта”, посочва още ръководството и призовават да се преосмисли структурата на здравната мрежа на национално и областно ниво, пише "Монитор". 

Лечебното заведение се обръща с молба към медиците от други лечебни заведения и лекарски практики да сключат втори трудов договор в помощ на болницата.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Горките хора(и гражданите на града и медиците там). Лекари и медицинския персонал изнемогват от умора, а не им плащат както обещаха от щаба и са си прави да напускат...то бива гавра ама чак пък толкоз нийъде го няма. Сигнализирай за неуместен коментар