Дончев: Болниците и МВР натрупаха опит, няма нужда от извънредно положение

Той заяви, че ако се налага ограничителна мярка, тя може да се случи с акт на Кирил Ананиев

05.05.2020 | 14:00 Редактор: Ралица Братанова
Дончев: Болниците и МВР натрупаха опит, няма нужда от извънредно положение

Нямаме нужда от извънредно положение след 13 май. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в Министерския съвет.

По думите му за този месец и половина, в който сме били в извънредно положение, самите болници и специалисти са натрупали опит.

"Увеличен бе броят на интензивните легла, РЗИ и МВР се научиха да контролират карантинираните. На база на този опит след 13 май нямаме нужда от извънредно положение. Ако някъде е необходима ограничителна мярка, може да се случи с акт от министъра на здравеопазването. Икономиката и социалният живот би трябвало да работят с минимални ограничения", каза още Дончев

Според вицепремиера Красимир Каракачанов българските граждани са разбрали каква е опасността и са започнали да взимат мерки.

По думите му коалицията има различния не само по темата за ДДС в туризма, но всичко е въпрос на обсъждане как да се намери най-доброто решение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК