Скилър: Гаранцията от 100 хил. лв. е непосилна, няма злоупотреби

Бийтбоксърът коментира обвиненията срещу него и сестра му Лилана

05.05.2020 | 11:55 Редактор: Ралица Братанова
Скилър: Гаранцията от 100 хил. лв. е непосилна, няма злоупотреби

Александър Деянов, по-добре познат на публиката като Скилър, за първи път коментира обвинението срещу него и сестра му Лилана, за злоупотреба с евросредства. Той публикува пост във Facebook, в който обясни, че няма нужната сума от 100 хил. лева, за да плати гаранцията си.

"Здравейте на всички! В момента се изправям пред най-голямото изпитание в моя живот. Повдигнато ми е обвинение за участие в организирана престъпна група. Наложена ми е мярка за неотклонение - гаранция от 100 000 лв., която би следвало да бъде внесена в определен срок. Непосилна сума за мен.

Предвид всички тези факти, името ми може да бъде спрягано като един от най-опасните престъпници в България. За всеки, който ме познава сигурно това изглежда нелепо. През целия ми живот моята дейност е била свързана с изкуство и съм живял изцяло в творчески свят. Не съм имал дейности, взаимоотношение и контакт с каквито и да е било бизнес кръгове.

В качеството ми на управител на фирма "Скилър ЕООД", която е бенефициент по проект за развитие на иновации, аз винаги съм се занимавал с това, в което съм компетентен и което е моя професия - бийтбокс изкуството.

Иновацията по проекта е свързана с това да бъде създадена онлайн платформа за обучение на деца, подрастващи и възрастни, както и създаването на универсален транскрипционен език, който да възпроизвежда отделните звуци и музикални комбинации. В следващ етап на развитието на тази идея целта е да стане възможно да се извлече от всяка аудио и видео информация под формата на текст (транскрипция), което би помогнало на милион брой хора, последователи на бийтбокс изкуството - да постигат бързи резултати в обучението.

Сумата усвоена по проекта е частична и до стотинка е отишла по предназначение. За всяка една административна или финансова процедура има документи за одобрения от всички проверяващи институции и комисии.

Зад фирма "Скилър" ЕООД стои целият ми професионален опит и имидж, който съм градил на хиляди състезания, фестивали и концерти по света и у нас. Не бих подложил на каквото и да е било съмнение целия този дългогодишен труд в областта на изкуството. Винаги съм осъзнавал сериозната отговорност да бъда бенефициент на проект с евросредства и съм сигурен, че рано или късно ще бъде доказано в съда, че няма злоупотреби.

Благодаря на всички близки, стотиците приятели и познати за оказаната морална подкрепа. В такива моменти прозират истинските взаимоотношения."

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК